ԿԱՅՈՒՆՈՒԹՅՈՒՆԸ ԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅԱՆ ՄԵՋ. ՀԻՄԱԽՆԴԻՐՆԵՐ ԵՎ ԿԱՅՈՒՆ ԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՈՐՈՇ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ՈՒՂՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում վերլուծվում են կայուն զբոսաշրջության էությունը և հիմքերը: Ներկայացվում են կայուն զբոսաշրջության կառավարման նոր միտումները, հիմնախնդիրները և սկզբունքները: Ներկայացվում են զբոսաշրջության հետևանքով առաջացած բնապահպանական, սոցիալական և տնտեսական հիմնախնդիրները: Վերլուծվում է այն մոտեցումը, համաձայն որի կայուն զբոսաշրջությունը զբոսաշրջության առանձին տեսակ չէ, այլ գաղափարական և մեթոդաբանական հիմք է զբոսաշրջային ցանկացած գործունեության համար: Կայուն զբոսաշրջության կառավարման հիմնական ուղղությունները հիմնված են գրինվոշինգի, զբոսաշրջային տարածքային տարողունակության, ռեգիոնալ զարգացման ինդիկատորների, արժեշղթայի, զբոսաշրջիկների տեսակների, գիտելիքահենք տնտեսության, մշակութային ժառանգության կառավարման, համալսարան–արտադրություն–կառավարություն եռակողմ համագործակցության վրա:
Keywords: sustainable tourism management; global trends of tourism development; positive and negative impacts of tourism