ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀՅՈՒՍԻՍԱՅԻՆ ԾԱԼՔԱՎՈՐ ԳՈՏՈՒ ԵՐԿՐԱԿԵՂԵՎԻ ՆՍՏՎԱԾՔԱՅԻՆ ՇԵՐՏԻ ՁԵՎԱԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻ ԱՆՋԱՏՈՒՄԸ ՄՈՐՖՈՄԵՏՐԻԿ ՏՎՅԱԼՆԵՐՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Աշխատանքում քննարկվում են մորֆոմետրիկ եղանակների կիրառման նոր մեթոդաբանական մոտեցումների միջոցով Հայաստանի հյուսիսային ծալքավոր գոտու երկրակեղևի նստվածքային շերտի ձևակառուցվածքների անջատման և ստացված արդյունքների երկրաբանական հիմնավորման որոշ հիմնահարցեր:
Keywords: morphometric method; antiklinal and Horst structures; Earth Crust sedimentary layer; morphostructures