ՏՐԱԿՏՈԼԻՏ-ՀԱՐՑԲՈՒՐԳԻՏԱՅԻՆ ԱՊԱՐՆԵՐԻ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅՈՒՆԸ ՊՈՐՏԼԱՆԴՑԵՄԵՆՏԻ ՖԻԶԻԿԱՄԵԽԱՆԻԿԱԿԱՆ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԲԱՐԵԼԱՎՄԱՆ ԳՈՐԾՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Սևանի հյուսիսարևելյան ափամերձ տրակտոլիտ-հարցբուրգիտային ապարների հավելումով ստացվել է սովորականից 20%-ով բարձր ամրությամբ և 20–30%-ով ցածր ինքնարժեքով պորտլանդցեմենտի նոր տեսակ:
Keywords: portland cement; troctolite-harzburgite rocks; clinker; strength