ՀՀ ՏԱՐԱԾՔԻ ՍՈՂԱՆՔՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳՄԱՆ ԵՎ ՇՐՋԱՆԱՑՄԱՆ ՀԱՐՑԻ ՎԵՐԱԲԵՐՅԱԼ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Ուսումնասիրվել և վերլուծվել են ՀՀ տարածքում սողանքային երևույթների տարածմանը և առաջացմանը վերաբերվող հրատարակված և արխիվային նյութերը: Հաշվի առնելով տվյալ երևույթներին վերաբերվող միջազգային փորձը առաջարկվում է իրականացնել ՀՀ տարածքին բնորոշ սողանքների դասակարգում և շրջանացում, նկատի ունենալով նման աշխատանքների բացակայությունը:
Keywords: natural electric field; micro-crack generation; landslide creation