ՇԻՐԱԿԻ ՄԱՐԶԻ ՋՐԱՅԻՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՌԵԿՐԵԱՑԻՈՆ-ԷԿՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԳՆԱՀԱՏԱԿԱՆԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
ՀՀ-ում տուրիզմի հաջող զարգացման համար անհրաժեշտ է գնահատել, և հանրապետության, և առանձին մարզերի տուրիստական և ռեկրեացիոն պոտենցիալը: Տարածաշրջանի ռեկրեացիոն օգտագործման հիմք են հանդիսանում այնտեղ գտնվող բնական օբյեկտները, քանի որ նրանք հանդիսանում են ոչ միայն տուրիստական ռեսուրս, այլ նաև ստեղծում են ռեկրեացիոն գործունեության պայմաններ:
Keywords: tourism; water tourism; recreation and environmental; assessment