ՍՈՂԱՆՔ ԱՌԱՋԱՑՄԱՆ ԿԵՆՍԱՔԻՄԻԱԿԱՆ ԵՐԵՎՈՒՅԹՆԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄՆ ԵՐԿՐԱՖԻԶԻԿԱԿԱՆ ԴԱՇՏԵՐԻ ՄԻՋՈՑՈՎ: (Ողջաμերդի սողանքի օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Սողանքային լանջերում երկրաֆիզիկական դաշտերով և գրունտային ջրերի կազմի տվյալներով կարելի է կանխատեսումներ անել, ինչպես սողանքների ակտիվացման, սպասվելիք տեղաշարժերի, այնպես էլ սողանքների ձևավորման և առաջացման վերաբերյալ: Ներկայումս կատարվում են հետազոտություններ այդ ուղղությամբ:
Keywords: Red/Ox-potential; natural electric field; micro-crack generation; landslide creation