ՀՀ ԳՅՈՒՂԱԿԱՆ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԺՈՂՈՎՐԴԱԳՐԱԿԱՆ ԻՐԱՎԻՃԱԿԻ ԲԱՐԵԼԱՎՈՒՄՆ ՈՐՊԵՍ ԳՅՈՒՂԱԿԱՆ ԲՆԱԿԱՎԱՅՐԵՐԻ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՆԱԽԱԴՐՅԱԼ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2014)
Յուրաքանչյուր բնակավայրի կամ համայնքի զարգացման և հեռանկարի համար կարևորագույն դեր ունի բնակչության տարիքային խմբերի կառուցվածքը և դրանց հարաբերակցությունը: Հոդավածում ՀՀ գյուղական բնակչության ցուցանիշների վերլուծության և ընդհանրացման հիման վրա տրված է գյուղական բնակչության տարիքային կառուցվածքը, ինչպես նաև դրա տարբերությունն ըստ մարզերի: Վերլուծվում են գյուղական բնակչության հիմնական տարիքային խմբերը: Առանձնացվում են գյուղական համայնքների խմբեր ըստ տարիքային կառուցվածքի ցուցանիշների, ժողովրդագրական իրավիճակի, սոցիալ-տնտեսական զարգացման հնարավորությունների:
Keywords: demographic situation; rural community; current population