ՏԱՎՈՒՇԻ ՄԱՐԶԻ ԳՅՈՒՂԱԿԱՆ ՏԱՐԱԲՆԱԿԵՑՈՒՄԸ. ՁԵՎԱՎՈՐՈՒՄԸ, ՇԱՐԺԸՆԹԱՑԸ, ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Հայաստանի Հանրապետությունում Տավուշի մարզն աչքի է ընկնում իր ուրույն աշխարհագրական դիրքով, բնակավայրի բնույթով և սոցիալ-տնտեսական զարգացման խնդիրներով։ Փաստացի և վիճակագրական նյութի վերլուծության հիման վրա հոդվածում քննարկվում են Տավուշի մարզի գյուղական բնակավայրի ձևավորման և զարգացման առանձնահատկությունները, ինչպես նաև գյուղական բնակավայրերի սոցիալ-տնտեսական զարգացման խնդիրները:
Keywords: resettlement hearth; waterways; linear resettlement; group resettlement