ՆԵԿԱ ԳԵՏԻ ՋՐՀԱՎԱՔ ԱՎԱԶԱՆԻ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՋՐԵՐԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ (ԻՐԱՆ) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Նեկա գետի (Իրան) ստորերկրյա ջրերի ընդհանուր բացթողումը և դրա խորքային տեղաբաշխումը որոշվել են ջրային հաշվեկշռի, կենսատեղորոշման և հետազոտության երկրաֆիզիկական մեթոդների կիրառման հիման վրա: Ջրամատակարարման նպատակով ստորերկրյա ջրերի դուրսբերման համար ստեղծվել են հորատանցքեր։
Keywords: biolocation; water balance distribution; groundwater flow