ԱԼԱՎԵՐԴՈՒ ԱՆՏԻԿԼԻՆՈՐԻՈՒՄԻ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԱՀԱՆՔԱՅԻՆ ՇՐՋԱՆԱՑՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Ալավերդու հանքային շրջանը ձևավորվել է համանուն անտիկլինորիումի հյուսիսարևմտյան եզրին՝ կեղևի մետամորֆ հիմքի մաֆիկական բլոկի և նրա հարակից տարածքների վրա՝ հյուսիսարևելքից խզվածքներով սահմանափակված: Երկրաբանական հետազոտության, հետախուզման և գնահատման, գրավիմագնիսաչափական և երկրաքիմիական ուսումնասիրությունների արդյունքների վերլուծությունը հնարավորություն է տվել բացահայտել և նախնական գնահատել հանքաքարի տարածքը և դրա ներսում գտնվող հանքաքարի կլաստերներն ու հանքավայրերը:
Keywords: ore area; ore knots; ore fields