ԵՐԿՐԱԲՆԱՊԱՀՊԱՆԱԿԱՆ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԻ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՋՐԵՐԻ ԽՈՇՈՐ ՋՐԱՌՆԵՐԻ ՀԵՏԵՎԱՆՔՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Ստորերկրյա ջրերի հանքավայրերի շահագործումը ջրամատակարարման նպատակով ունի որոշակի սահմանափակումներ՝ կապված շահագործվող պաշարների քանակի և դրանց հիդրոերկրաբանական պայմանների հետ։ Անթույլատրելի մեծ քանակի դուրսբերումը կարող է ժամանակի ընթացքում սպառել դրանց` համապատասխան բացասական երկրաէկոլոգիական հետևանքներով: Որպես օրինակ դիտվել են ՀՀ որոշ հանքավայրեր, որտեղ կատարվում են մեծ ջրահեռացում հորատանցքերի խմբերով:
Keywords: geoecological; water resources; allowable water intake; borehole; mathematical modeling