ՄԻՋԱՎԱՅՐԻ ՋՐԱԵՐԿՐԱՖԻԶԻԿԱԿԱՆ ԵՎ ՋՐԱՖԻԶԻԿԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԻ ՄԻՋԵՎ ԿԱՊԵՐԻ ՈՐՈՇՈՒՄԸ ԵՐԿՐԱԲԱՆԱ-ԷԿՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԽՆԴԻՐՆԵՐԻ ԼՈՒԾՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Աշխատանքում քննարկված են հրաբխային առաջացումների ջրաերկրաֆիզիկական և ջրաֆիզիկական ցուցանիշների միջև կոռելյացիոն կապերի որոշման վերաբերյալ հարցերը: Այդ կապերը հիմնված են երկրաէլեկտրական և ջրադինամիկական ցուցանիշների միջև ընկած հայտնի համանմանության հիման վրա: Ուսումնասիրության արդյունքներն օգտագործվել են հրաբխային շրջաններում ստորերկրյա ջրերի հանքավայրերի շահագործման ընթացքում, թույլատրելի իջեցումների որոշման և ստորերկրյա ջրահոսքերի ծախսերի գնահատման հետ կապված երկրաբանաէկոլոգիական խնդիրների լուծման համար:
Keywords: hydrogeophysical and waterphysical methods; belt of regional fracturing