ՔՐՈՄԻՏԱՅԻՆ ՀԱՆՔԱՎԱՅՐԵՐՈՒՄ ՄԱԳՆԻՍԱՀԵՏԱԽՈՒԶՈՒԹՅԱՆ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅՈՒՆԸ: (Շորժայի հանքավայրի օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Քրոմիտային դաշտերում մագնիսական հետազոտության կիրառման արդյունավետությունը հիմնավորված է։ Նշվեց, որ Շորջայի հանքավայրում մագնիսական դաշտի բացասական և հարաբերական նվազագույնի տեղական անոմալիաները պայմանավորված են քրոմի հանքաքարերի տարածական բաշխմամբ:
Keywords: Shorja field; Shorja ore field; chromite fields; chromite ore bodies; local anomalies; negative and relative minimums