ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱԿԱՆ ՏԱՐԱԲՆԱԿԵՑՄԱՆ ՇԱՐԺԸՆԹԱՑԻ ՄԻ ՔԱՆԻ ՀԱՐՑԵՐ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Վիճակագրական տվյալների վերլուծության հիման վրա բերված են բնակչության և բնակավայրերի բաշխվածության միգրացիոն դինամիկայի արդյունքներն ու միտումները վերջին 15 տարիների ընթացքում: Հատուկ ուշադրություն է դարձվել վերջին տարիներին մարզերում տեղի ունեցող գործընթացներին։
Keywords: rural settlements; migration dynamics of population and settlements