ԵՐԵՎԱՆ ՔԱՂԱՔԻ ԵՐԿՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ՄԻՋԱՎԱՅՐԻ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆԸ ՏԵԽՆԱԾԻՆ ԳՈՐԾՈՆՆԵՐԻ ՀԵՏԵՎԱՆՔՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Այս հոդվածում դիտարկվում են Երևան քաղաքի բնական պայմանները, երկրաբանական միջավայրի փոփոխությունը տեխնոգեն ազդեցությունների ազդեցության տակ: Արդյունաբերության և շինարարության զարգացումը առաջացնում է ստորերկրյա ջրերի ռեժիմի անվերահսկելի փոփոխություններ, ինչպես նաև սողանքների ակտիվացում, փլուզումներ, հողերի նստեցում։ Կատարվել է քաղաքի տարածքի գոտիավորում՝ երկրաբանական միջավայրի փոփոխման նպատակով։ Խիստ փոփոխված տարածքներում առաջարկվում է ջրահեռացման ուղիների անցկացում, ոռոգման, ջրամատակարարման-կոյուղու ցանցերի վերականգնում, աղբահանության տարածքների բարելավում:
Keywords: technogenic impacts; uncontrolled modifications of ground water regime