ՀԱԼԻՁՈՐ–ՏԱԹԵՎ ՃՈՊԱՆՈՒՂՈՒ ՇԻՆԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԳԵՈՄՈՐՖՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԵՎ ԻՆԺԵՆԵՐԱԵՐԿՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Բնութագրվում են Հալիձոր–Տաթև ճոպանուղու շինարարական հատվածի երկրաբանաաշխարհագրական առանձնահատկությունները: Տրված է գեոմորֆոլոգիական և ինժեներաերկրաբանական պայմանների գնահատականը կայանների և ճոպանուղու հենասյուների շինարարական հրապարակների կայունության որոշման համար:
Keywords: Halidzor–Tatev ropeway; geomorphological and engineering-geological conditions; terminal; piers