ԿԱՍՊԻՑ ԾՈՎԻ ՀԱՐԱՎԱՅԻՆ ՄԱՍԻ ԱՌԱՓՆՅԱ ԳՈՏԻ ԲԵԿՈՐԱՅԻՆ ՆՅՈՒԹԻ ԹԱՓԱՆՑՈՒՄԸ ԵՎ ԴՐԱ ՏԱՐԱԾՈՒՄԸ ԱՓԻ ԵՐԿԱՅՆՔՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Դիտարկվում են Կասպից ծովի հարավի առափնյա գոտի բեկորային նյութի թափանցմանը նպաստող հիմնական գործոնները: Նշվում է, որ ափի երկայնքով և ստորջրյա լանջի կտրվածքով այդ նյութի տեղադրման գործում մեծ նշանակություն ունեն այդ շրջանում գերակշռող հյուսիսային ուղղության քամիները:
Keywords: South Caspian zone; northern winds; clastic material