ԵՐԵՎԱՆ ՔԱՂԱՔՈՒՄ ԱԶՈՏԻ ԵՐԿՕՔՍԻԴՈՎ ՄԹՆՈԼՈՐՏԻ ԱՂՏՈՏՎԱԾՈՒԹՅԱՆ ԿԱՆԽԱՏԵՍՄԱՆ ՄԵԹՈԴԻԿԱ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Այս աշխատությունում քննարկվում է ազոտի երկօքսիդով մթնոլորտի աղտոտվածության կանխատեսման տեխնիկան՝ հիմնված ազոտի երկօքսիդի քանակի մոնիտորինգի մշակված տվյալների և 2005–2007թթ. Երևանի մեթոդաբանական բնութագրերի վրա։ Տաք և ցուրտ ժամանակաշրջանների տեխնիկայի մշակման համար կիրառվել է «պատկերների ճանաչման մեթոդը»։ Օդի ջերմաստիճանը, քամու ուղղությունն ու արագությունը, օդի խոնավությունը և ինվերսիան համարվել են կանխատեսողներ: Կատարվել է թեստային հաշվարկ: Տեխնիկայի կիրառման համար կիրականացվեն հետագա թեստեր։
Keywords: nitrogen dioxide; method of recognition of images; atmospheric pollution