ՌՈՒՍԱՍՏԱՆԻ ԴԱՇՆՈՒԹՅԱՆ ՀՅՈՒՍԻՍԱՐԵՎՄՅԱՆ ԴԱՇՆԱՅԻՆ ՇՐՋԱՆԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՀՈՍՔԻ ՀԱՇՎԱՐԿԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Աշխատանքում ներկայացվում է գետերի առավելագույն հոսքի ուսումնասիրություն՝ Ռուսաստանի Դաշնության Հյուսիսարևմտյան դաշնային շրջանի որոշ հյուսիսային շրջանների օրինակով՝ ժամանակակից պայմաններում: Ցույց է տրվում, որ հայտնաբերված կլիմայական փոփոխությունները չեն արտացոլվում դիտարկվող տարածքի գետերի առավելագույն հոսքի վրա: Հաշվարկվել են առավելագույն ծախսի բաշխման պարամետրերը, ստացվել են թերակղզու չուսումնասիրված գետերի ջրաբանական հաշվարկներ կատարելու համար անհրաժեշտ պարամետրեր։
Keywords: climatic variations; spring flood; probability; hydrological study