ԱՂԱՀԱՄ ՋՐԵՐԻ ՀՆԱՐԱՎՈՐ ՆԵՐԴՐՄԱՆ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԸ ՄԵՐՁԱԿԱ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՔԱՂՑՐԱՀԱՄ ՋՐԵՐԻ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆ ԺԱՄԱՆԱԿ: (Կուբայի Հանրապետության Տրինիդադ քաղաքի օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Հիմնվելով դաշտային ուսումնասիրությունների և հիդրոերկրաբանական հաշվարկների վրա ստորերկրյա ջրերի հանքավայրում, որը գտնվում է Տրինիդադի հարավային մասի (Կուբայի Հանրապետություն) և Կարիբյան ծովի միջև, ընտրվել է քաղցրահամ ստորերկրյա ջրերի արտադրական տարածք: Տեղամասում ջրառի կառույցների (հորերի) առաջարկվող դասավորությամբ և դրանց շահագործման եղանակով հնարավոր է արդյունահանել լրացուցիչ անհրաժեշտ քանակությամբ ջուր (100 լ/վրկ) Տրինիդադ քաղաքի և հարակից ջրամատակարարման համար։ տուրիստական բազա. Միևնույն ժամանակ, ըստ վերը նշված հաշվարկների, պոմպային ջրի հանքայնացումը շահագործման ժամանակահատվածում (30 տարի) մնում է ընդունելի սահմաններում:
Keywords: Republic of Cuba; Trinidad City; Caribbean Sea; intrusion of salt; calculations the mineralization