ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ԵՎ ԹԱՂՎԱԾ ՌԵԼԻԵՖՆԵՐԻ ԱՆՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ԿԱՐԿԱՉՈՒՆ ԳԵՏԻ ՋՐՀԱՎԱՔ ԱՎԱԶԱՆԻ ՍԱՀՄԱՆՆԵՐԻ ՃՇՏՈՒՄԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Հրաբխային կառույցների ժամանակակից և հին ռելիե ֆների անհամապատասխանությունը հանգեցնում է ֆիլտրացիոն հոսքի բաշխման փոփոխության: Ռելիեֆների անհամապատասխանությունը որոշված է Կարկաչուն գետի ավազանի հյուսիսային, արևմտյան և հարավարևմտյան տարածքների համար: Ստորերկրյա ջրերի յուրացման համար մեծ հետաքրքրություն են ներկայացնում թաղված տեղային ջրհավաք ավազանները, մասնավորապես Կառնուտ–Արևիկ–Հովտաշեն–Գեղանիստ–Ջրառատ գյուղերի տարածքի տակ: Այդ տեղամասում ձևավորվում է խորքային հոսք 41,5 մլն. մ 3/տարի մեծությամբ:
Keywords: Karkachun River basin; ground water; buried local watersheds