ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՕՖԻՈԼԻՏԱՑԻՆ ԱՍՈՑԻԱՑԻԱՅԻ ԱՊԱՐՆԵՐԻ ՀԱՍՊԻՍՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2006)
Հոդվածում բերված են Մերձսևանյան գոաու օֆիոլիաային ասոցիացիայի ապարների միներալա-պարագենետիկ (գեմոլոգիական) ֆացիաների հիմքի վրա առանձնացված հասպիսների նկարագրությունը: Դրանով հնարավոր է դառնում գեմոլոգների, երկրաբան-որոնողների և երկրաբան-հետախույգների ուշադրությունը ուղղել գունագեղ հասպիսների հումքի գնահատմանը, ինչը ռեալ հեռանկարներ կբացի նրանց պրակտիկ կիրառման համար:
Keywords: jaspis; ofiolite association of rocks; Undersevan zone; Armenia