ՀՈՐԻԶՈՆԱԿԱՆ ԴՐԵՆԱԺԻ ՀԱՇՎԱՐԿԻ ՄԻ ՔԱՆԻ ՀԱՐՑԵՐ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2006)
Արարատյան դաշտի «առանցքային» տարածքում սոլոնեցների և սոլոնչակների աղազերծման վերաբերյալ բազմամյա փորձարարական տվյալների ընդհանրացման և մշակման հիման վրա հորիզոնական դրենաժի ֆոնի վրա ստացվել են էմպիրիկ բանաձևեր՝ հորիզոնական դրենաժի պարամետրերը որոշելու համար։ Սա զգալիորեն նվազեցնում է նյութական ծախսերը, որոնք անհրաժեշտ են միջավայրի ֆիլտրման և կոնդենսիվ պարամետրերի որոշման հետազոտման և փորձարարական ֆիլտրման աշխատանքների իրականացման համար:
Keywords: Ararat Valley; solonetz-solonchak soils against; horizontal drain