ԱԼԱՎԵՐԴՈՒ ԵՎ ԱՐՄԱՆԻՍԻ ՀԱՆՔԱՎԱՅՐԵՐՈՒՄ ՀԵՏԱԽՈՒԶԱԿԱՆ ՀՈՐԱՏՄԱՆ ՌԱՑԻՈՆԱԼ ՊԱՐԱՄԵՏՐԵՐԻ ՈՐՈՇՈՒՄԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2005)
Դիտարկված են երակային տիպի հանքավայրերում առանցքային հետախուզական հորատման օպտիմալացման խնդիրները: Հետազոտությունը սահմանել է ռացիոնալ պարամետրեր տարբեր կատեգորիաների ապարների հորատման համար՝ հատուկ առանցքային բեռ, մեխանիկական արագություններ, ողողող հեղուկի քանակություն, ադամանդի բիտերի մաշվածության դիմադրության բարձրացում:
Keywords: Alaverdi deposits; Armanis deposits; column prospecting drilling; specific axial loading