ԼՈՌՎԱ ՍԱՐԱՀԱՐԹԻ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՀՈՍՔԻ ԲԱՇԽՎԱԾՈՒԹՅՈՒՆԸ: (ըստ երկրաֆիզիկական ուսումնասիրությունների տվյալների) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2005)
Երկրաֆիզիկական ուսումնասիրությունների արդյունքների վերլուծության հիման վրա ստացվել են նոր տվյալներ Լոռվա հրաբխային սարահար թի ստորերկրյա հոսքի բաշխվածության վերաբերյալ: Կառուցված երկրաբանա-երկրաֆիզիկական կտրվածքները և ռեգիոնալ ջրամերժ ապարների ռելիեֆի համընդհանուր քարտեզը ցույց են տալիս բարդ ջրագրական ցանցի առկայությունը: Սարահարթի ստորերկրյա ջրերի սնման հիմնական ուղղությունը սպասվում է Ջավախքի լեռնաշղթայից, ինչպես նաև հյոաիս-արևելքից: Այստեղ ձևավորվում են հիմնական կենտրոնացված հոսքեր, որոնցից գլխավորը Տաշիրի հայտնի միջլավային ջրահոսքն է: Ամենաջրառատ տեղամասը ընկած է նրա կենտրոնական մասում, որտեղ առանձնանում են մի քանի ջրատար միջակայքեր:
Keywords: Lory plateau; Jawakhet Ridge; Tashir interlava flow