ԲԱՐԳՈՒՇԱՏԻ ԼԵՌՆԱՇՂԹԱՅԻ ԳՐԱՆԻՏՈԻԴԱՅԻՆ ԻՆՏՐՈՒԶԻՎՆԵՐԻ ԿՈՆՏԱԿՏՆԵՐԻ ԳՐԱՆԻՏԱՑՎԱԾ ԵՎ ԲԱԶԻՖԻԿԱՑՎԱԾ ԱՊԱՐՆԵՐԻ ՊԵՏՐՈԳՐԱՖԻԱՆ: (Սյունիքի Մարզ, Հայաստան) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2004)
Հոդվածում տրվում են Բարգուշատի լեռնաշղթայի տարածքի կոնտակտային-մետասոմատիկ գրանիտացված և բազիֆիկացված ապարների պետրոգրաֆիական նկարագրությանը, այս հազվագյուտ և երկրաբանական գրականության մեջ քիչ հայտնի ապարների ստրուկտուրային-տեքստարային առանձնահատկությունները, մետասոմատիկ մարմինների ձևը, ներքին կառուցվածքը և փոխհարաբերությունը ներփակող ապարների հետ, ինչը միակ առարկայական հիմքն է հիշյալ ապարների ծագումնաբանական խնդիրների լուծման համար:
Keywords: Armenia; Syunik Region; contact-metasomatic granitizied and basificated rocks