ԵՂՎԱՐԴԻ ՍԱՐԱՀԱՐԹԻ ԵՐԻՏԱՍԱՐԴ ԽԶՈՒՄՆԱՅԻՆ ԽԱԽՏՈՒՄՆԵՐԻ ԲՆՈՒՅԹԻ ՄԱՍԻՆ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2004)
Հետազոտված են խզումնային խախտումներ Եղվարդի սարահարթի տարածքում, որոնք հատում են վերինպլիոցեն-վերինչորրորղականի առաջացումները: Բերվում են նրանց նկարագրությունները և նրանց հարաբերությունը ներփակող ապարների հետ: Դիտարկվում է նրանց դիրքը Միջինարաքսյան ճկվածքի ընդհանուր կաոուցվածքում: Տրվում է եզրակացություն նրանց հրաբխա-տեկաոնական բնույթի մասին և բերվում է համեմատություն այլ այդ տիպի խզումնային խախտումների հետ: Տրվում է նրանց սեյսմիկ վտանգի գնահատականը:
Keywords: Yeghvard plateau; Middle-Araksian trough; voulcano-tectonic nature; ruptures