ՃԱՆԱՊԱՐՀԱՅԻՆ ՄԱԿԵՐԵՎՈՒՅԹԻ ԼԱՅՆԱԿԻ ԿՏՐՎԱԾՔՆԵՐԻ ՊՐՈՖԻԼՆԵՐԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՄԵԹՈԴԱԲԱՆՈՒԹՅՈՒՆԸ ԼԱԶԵՐԱՅԻՆ ՍԿԱՆԱՎՈՐՄԱՆ ՏՎՅԱԼՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՄԲ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Ճանապարհային ենթակառուցվածքների որակն ու տեխնիկական համապատասխանությունը կարևոր դեր են խաղում տրանսպորտային ցանցերի արդյունավետության և անվտանգության ապահովման գործում։ Սույն հետազոտության շրջանակում ուսումնասիրվել է ճանապարհի լայնակի կտրվածքների պրոֆիլների ստացման մեթոդաբանությունը՝ 3D լազերային սկանավորման տվյալների կիրառմամբ։ Ուսումնասիրվող տարածքում AU20 լազերային սկանավորման համակարգով իրականացվել է ճանապարհային մակերևույթի հետազոտություն, որի արդյունքում ստացված տվյալները մշակվել են ArmRef02 կոորդինատային համակարգում։ Հետազոտության նպատակներն են․•   մշակել ավտոմատացված մեթոդաբանություն 3D կետերի ամպից ճանապարհի մակերևույթի առանձնացման համար։•    Բացահայտել ճանապարհի եզրային և կենտրոնական առանցքները տարածական տվյալների անալիզի միջոցով։•    Համեմատել ստացված պրոֆիլները տեխնիկական նորմերի հետ և գնահատել դրանց համապատասխանությունը։ Վերլուծության արդյունքում հայտնաբերվել են լայնակի թեքության շեղումներ, որոնք խաթարում են ջրահեռացման արդյունավետությունը և նվազեցնում ճանապարհային անվտանգության մակարդակը։ Տեխնիկական նորմերի խախտումները հանգեցնում են մակերևույթի ջրահոսքի անհամա-չափության, ինչը նպաստում է ծածկի քայքայմանը և տրանսպորտային միջոցների կառավարման ռիսկերի աճին։
Keywords: GNSS; LiDAR; MLS; field authentication; Tibetan Highway