ԿԼԻՄԱՅԻ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅԱՆ ՍՈՑԻԱԼ-ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԵՏԵՎԱՆՔՆԵՐԸ ԱՐԵՎՄՏՅԱՆ ՍԻԲԻՐԻ ՀԱՐԱՎՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Դիտարկվում է Արևմտյան Սիբիրի հարավում կլիմայի փոփոխության ազդեցությունը մարդու առողջության, ռեկրեացիոն գործունեության և մի շարք տնտեսական ոլորտների վրա՝ տրանսպորտ, շինարարություն, գյուղատնտեսություն և ջերմաէներգետիկա:
Keywords: climate change; impact on the regional economy; impact on public health