ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳԵՏԵՐԻ ՋՐԻ ՋԵՐՄԱՍՏԻՃԱՆԻ ԿԱԽՈՒՄԸ ՕԴԻ ՋԵՐՄԱՍՏԻՃԱՆԻՑ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
ՀՀ բոլոր հիդրոլոգիական շրջանների և տարբեր սնուցում ունեցող գետերի համար ջրի ջերմաստիճանի կախվածությունը օդի ջերմաստիճանից պարզելու համար կազմվել են դրանց փոխհարաբերությունների գծային հավասարումներ, որոնք ունեն մեծ գործնական նշանակություն և կարող են օգտագործվել չուսումնասիրված և վատ ուսումնասիրված գետերի ջրի ջերմաստիճանը որոշելու համար։
Keywords: Republic of Armenia; temperature of the water of the rivers; dependence of the temperature