CONCEPT AND ELEMENTS OF SURROGACY CONTRACT - Artashesyan, Naira (State and Law, 2024)
Սույն աշխատության մեջ անդրադարձ է կատարվել փոխնակ մայրության պայմանագրի առանձնահատկություններին և իրավական բնույթին, մասնավորապես անդրադարձ է կատարվել փոխնակ մայրության պայմանագրին՝ որպես պայմանագրի առանձին տեսակ, պայմանագրի էական պայմաններին, ներպետական իրավական կարգավորումներին, առկա բացերին և վտագներին: Հոդվածը նվիրված է ՀՀ օրենսդրությամբ ներդրված համեմատաբար նոր ինստիտուտի համալիր ուսումնասիրությանն ու վերլուծությանը և դրանով պայմանավորված նաև բացակայում է հայալեզու գրականությունն ու խորը իրավական վերլուծությունները: Այդ առումով, հոդվածի արդիականնությունն ապահովված է: Հոդվածի նպատակն է իրազեկել հասարակությանը ներկայումս այդքան տարածված և օր օրի տարածվող ինստիտուտի հնարավոր իրավական խնդիրների և դրանց լուծումների մասին: Հոդվածը նաև օգտակար կլինի պրակտիկ իրավաբանների և գործընթացն իրականացնող բժիշկների համար, որոնք հաճախ կիրառում են օրենքը առանց իրապես պատկերացնելու հնարավոր ռիսկերը: Հոդվածի մեջ ներկայացվել են կոնկրետ առաջարկություններ իրավական բացերի հաղթահարման և օրենսդրության կատարելագործման ուղղությամբ: